Jak poznat, že je váš partner závislý na hazardu?

Pokud máte obavy, že je na hazardu závislý váš partner, doporučujeme přečíst si článek na portálu Fondik.cz s názvem „Jak poznat, že je váš partner závislý na hazardu?

Ota, 23 let:

V Praze jsem strašně zahučel do dluhů kvůli automatům  a byl v beznadějný situaci. Šli po mě vymahači, nakonec mě dohnali k prostituci a k točení pornografie. To bylo hrozný, jako bych už ani nebyl člověk. Chtěl jsem zemřít co nejrychlejc, začal se strašně opíjet abych zapomněl, pak začal brát i pervitin. Zkoušel jsem před tím někam utéct, ale nebylo kam.


Vlado, 24 let:

Od mládí jsem hrál skvěle fotbal, v osmnácti  smlouva v zahraničí a plánoval si úžasnou kariéru.  V týmu starší kluci normálně sázeli a hodně utráceli, já se jim chtěl vyrovnat. Bavilo mě chodit do kasina a na diskotéky, pak přišlo komplikovaný zranění, já začal hodně hrát ruletu a na internetu, nudil jsem se. Velký dluhy za mě zatáhnul agent, ale já pak začal znova hrát. S fotbalem to teď vypadá bledě, zase mám obrovský dluhy. Rodičem mi dali nůž na krk, buď půjdeš na léčení, nebo půjdeš z domu. Ukončil jsem tříměsíční ústavní léčbu, chci se zase vrátit k fotbalu a přestat s gamblem.