ZRUŠENÍ HRÁČSKÉHO ÚČTU A REGISTRACE

Jedním ze způsobů jak zabránit hazardnímu hraní je zrušení hráčského účtu, hráčské registrace.

Bohužel ještě nefunguje Registr osob vyloučených z účasti na hazardních hrách, dle zákona č. 186/2016 Sb. o hazardních hrách, který  je účinný od 1.1.2017.

Je tedy nutné zrušit si hráčský účet u každého jednotlivého provozovatele hazardních her, kde hráčskou registraci a  účet máte.
U společností Tipsport a Chance   stačí ke zrušení napsat žádost o zrušení, oskenovat jí poslat emailem nebo předat na pobočce. Pokud napíšete, že důvodem ke zrušení hráčského účtu a registrace je vaše patologické hráčství, tyto společnosti vám již účet nikdy neobnoví a nikdy vás znovu nezaregistrují.

Společnost Sazka zrušené účty jednotlivých zákazníků už neobnovuje ani jim nedovolí novou registraci, ke zrušení můžete využít některou z možností zaslání žádosti emailem na info@sazka.cz, oznámit požadavek na zrušení telefonicky na  telefonní číslo Kontaktního centra 266 12 12 12, nebo v chatu na internetových stránkách www.sazka.cz.

U ostatních společností musíte postupovat v souladu s Herním řádem nebo Obchodními podmínkami. Většinou je nutné zaslat písemnou žádost doporučeným dopisem do sídla společnosti, ta zruší hráčský účet a registraci do 14 dnů po obdržení žádosti.

Adam, 41 let:

Půjčil jsem svému známému z fotbalu několikrát peníze, podnikal a občas se mu nedařilo. Přestal mi peníze vracet, nebral mi telefon a vyhýbal se mi. Pak v noci za mnou přijel, že ještě potřebuje půjčit, nevypadal dobře. Už jsem mu půjčit nemohl. Jeho žena mi pak za čtrnáct dní volala, že se oběsil, že byl patologický hráč a nasekal obrovské dluhy. Nemám sílu to po ní vymáhat, má teď starosti s nesplácenou  hypotékou a dluhy co po něm zůstaly. Až se moje žena dozví kolik jsem mu půjčil, tak to asi nerozchodí!


Jiří, 55 let:

Když mě přijímali podruhé na detox v Bohnicích, říká mi sanitař:  „Tak co, už jste zase všechno prohrál, co?“  a já si až později uvědomil, co všechno kromě peněz jsem  zase prohrál. Nehraju už skoro  dva roky,  né že bych neměl problémy které jsem si nasekal, ale neutíkám před nima a nemusím lhát. O peníze se mi stará přítelkyně, každý měsíc chodím k psycholožce a taky už se tolik nenervuju v práci.